Pagina's

donderdag 6 maart 2014

What to do when you're in.... #1




What to do when you're in... Texel?

Zoals jullie in de vlog al zagen, ben ik op Texel geweest en ik dacht, misschien is het leuk om een lijstje te maken met leuke dingen! Niet alles kan je alleen op Texel doen maar ik vond het wel heel leuk!

1. Ecomare! 
Een soort kleine versie van het Dolfinarium, maar dan meer in de richting van opvang. Je kunt er allemaal informatieve dingen bekijken, proefjes doen, bruinvissen en zeehonden bekijken en zien hoe ze gevoerd worden en nog veel meer!

2. Wandelen of fietsen
Er zijn hele mooie natuurgebieden op Texel, de Slufter bijvoorbeeld. Je kunt hier zelf gaan wandelen, maar je kunt ook je laten begeleiden door een boswachter. Fietsen kan iets makkelijker zelf, door de gebieden die er zijn!

3. Fotograferen
Door alle natuur kan je je laten inspireren voor een mooie foto, en als je veel leuke foto's hebt gemaakt kan je er een fotoboek van maken!

4. Karten
Dit kan je natuurlijk op veel meer plekken doen, maar het is nog steeds wel heel leuk!

5. Paardrijden
Je hoeft niet persé heel goed te zijn hiervoor, gewoon onder begeleiding door de duinen of door het bos is heel leuk!

6. Zwemmen
Op veel plekken op Texel kan je zwemmen, campings, hotels en openbare gelegenheden, maar als het lekkerder weer wordt is de zee ook heel leuk!

7. Strand! 
Het strand is heerlijk, als je in de buurt van een strand woont weet je dat het vooral in de zomer leuk is, maar een wandeling over het strand is soms ook heel leuk!

8. Zoek je 'eigen' strandtent waar je regelmatig komt
In de buurt van waar je verblijft is vast wel een strandtent en anders zijn er genoeg op de rest van Texel! Altijd leuk om je eigen vaste plekje te hebben, en zeker als je wat langer blijft is het leuk om het personeel te herkennen.

9. De bonte belevenis
Hier ben ik zelf niet geweest dus ik kan er eigenlijk niets over vertellen, behalve dat het als super leuk ervaren wordt!

10. Shoppen
Hoe kan deze laatste ontbreken? Er zijn een paar stadjes op Texel die leuk zijn om te bezoeken en om lekker te shoppen. Zo heb je Den Burg, de grootste met ook de meeste winkeltjes, de Koog, met vooral restaurantjes maar ook wat winkeltjes en je kunt verschillende marktjes bezoeken!

ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad voor als jullie een keer naar Texel gaan!
Laat het in de comments weten als je nog iets toe te voegen hebt aan deze lijst, misschien heeft een ander er nog wat aan.

xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten