Pagina's

maandag 16 september 2013

Boekverslag?



Soms moet je het al op de basisschool, maar vooral op de middelbare school moet je boekverslagen schrijven. Om stress te voorkomen hier wat tips:

- Begin op tijd met lezen.
Zodra je hoort dat je een boekverslag moet maken, ga naar de bieb, de mediatheek of kijk thuis naar een boek. Begin die dag met lezen en lees elke dag wat. Het is belangrijk dat je op tijd met lezen begint, zo kan je het boek nog een keertje lezen en kom je niet in de stress met lezen.

- verdeel je tijd.
Weet wanneer je sporten hebt of dagen met veel huiswerk. Zo kan je van tevoren inplannen wanneer je een stukje gaat schrijven.

- Kies een boek wat je al kent
Tuurlijk, je wilt geen kleuterboek doen, maar kies een boek wat je al eens gelezen hebt. Dat maakt het makkelijker om een verslag te schrijven.

- Maak aantekeningen
Hou een notitieblokje bij de hand als je aan het lezen bent, sommige dingen zijn belangrijk om te onthouden voor je verslag.

Als laatste heb ik nog wat tips voor boeken. Ik mag geen buitenlandse schrijvers, maar dit zijn volgens mij op een paar na allemaal buitenlandse schrijvers. (Waarschuwing: dit zijn dikke boeken)


- De hongerspelen van Suzanne Collins
Een boek wat veel van jullie al wel kennen, maar toch wel leuk om dan over te schrijven!



- Julia's reis van Finn Zetterholm
Een superleuk boek, over een meisje wat heel erg van tekenen en kunst houd, maar door die liefde een reis door de tijd moet maken, zonder te weten hoe ze terug moet.


- Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman
Misschien een beetje ouderwets, maar nog steeds wel een heel goed boek.


- In de ban van de Ring van Tolkien
De Nederlandse versie op de serie The lord of the rings.


- Verkikkerd van Lisette Jonkman
Over een meisje dat in een huis vol nerds terecht komt en toch haar plekje weet te vinden.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!

x

welke tips hebben jullie voor boekverslagen?








2 opmerkingen:

  1. Heei, ik heb nog een goede tip ! Ook al ben je slecht in boekverslagen, maak er een mooie knallende voorkant op! Dat zorgt altijd voor pluspunten !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeeeei, ook nog n tip:
    Neem een boek dat je leuk vind, dan is het veel makkelijker om een verslag er over te maken ! (ook al is het een beetje dik, je leest dan toch veel sneller! )

    BeantwoordenVerwijderen